FRANCAIS | ENGLISH | ZOEKEN zoeken

 

 
home > nieuws

Vacature : Technieker - september 2014

Voor onze bedrijven indic en incasys zijn wij op zoek naar een gemotiveerde technieker om ons technisch team te versterken. Indic is marktleider in radiosbesturingen en controllers voor rolbruggen en incasys vertegenwoordigt de gerenommeerde merken Kabelschlepp (kabelrupsen) en Reiku …

lees meer


Wisman techniek wordt incasys

Vanaf mei 2014 verandert de bedrijfsnaam Wisman techniek in 
incasys
Met deze nieuwe naam en het bijbehorende nieuwe logo hebben wij er voor gekozen de link met het moederbedrijf indic nog meer te benadrukken. 
incasys betekent immers:  "indic cable systems"


Overname Wisman techniek bvba
Op 30 september 2010 heeft indic het bedrijf Wisman techniek uit Edegem overgenomen.
De overname kadert in het continue groeiproces van indic en laat toe het productaanbod aan de klanten van zowel indic als Wisman techniek te verruimen. Beide bedrijven hebben door de samenwerking ook een groter commercieel team, zowel intern als extern, wat de aanwezigheid bij de klant en de service nog moet verbeteren.

Het bedrijf wisman techniek is al 30 jaar de exclusieve vertegenwoordiger van de kabelrupsen Kabelschlepp en aanverwante producten.
Naast dit gamma biedt zij ook beschermingsflexibels, koppelingen en slangen van het merk Reiku aan.
Voor meer productinformatie kan u terecht op de website:  http://www.wisman-techniek.be/

De maatschappelijke zetel en de activiteiten werden ondertussen verhuisd naar de Molenberglei 21 in …

lees meer


CUNINA - 2011

Omdat wij de werking van Cunina een warm hart toedragen heeft indic ook dit jaar zijn eindejaar budget integraal gebruikt om het peterschap van John Francis uit Cebu, Filippijnen verder op zich te nemen.
Dit geeft hem verder de kans op kwaliteitsonderwijs, waardoor hij een betere toekomst in zijn land kan krijgen.


Mocht u ook interesse hebben om een project te steunen en/of een peterschap op te nemen, verwijzen wij u graag door naar de website van Cunina : www.cunina.org


indic stelt op de beurs Maintenance de radiobesturing IKUSI TM70 Hybride voor

Op de beurs Maintenance in Brussel Expo zal indic u op woensdag 31 maart en donderdag 1 april 2010 de radiobesturing Ikusi TM70 hybride voorstellen.
Op onze beursstand in hal 11, nr. 2012 willen wij u graag ontmoeten en verder informeren tijdens een persoonlijk gesprek.

Deze TM70 hybride radiobediening is uitermate geschikt voor de bediening van elektrotakels, monorailtakels, (functies hijsen/dalen en links/rechts rijden), lieren, ... maar ook  voor andere specifieke toepassingen kan deze worden gebruikt.
Een volledige set TM70 hybride bestaat uit een zender met 4 drukknoppen, ontvanger MR06 (24/48 Vac of 115/230 Vac) en een batterijlader CB70 met 2 oplaadbare batterijen.

Praktische informatie :
Brussels Expo
Belgiëplein 1                    
1020 Brussel

» IKUSI TM70 HYBRIDE

lees meer


CUNINA - 2010

Ook dit jaar hebben wij besloten in de kerstperiode aandacht te besteden aan mensen die op één of andere manier afhankelijk zijn van anderen.
Het budget van eindejaarsgeschenken hebben we integraal overgemaakt aan de organisatie Cunina.
Via hen betalen wij het komende jaar de opleiding van John Francis in Cebu op de Filippijnen.
Op deze manier kunnen wij voor iemand iets meer betekenen en krijgt John Francis meer toekomstperspectieven in zijn geboorteland.

Mocht u interesse hebben om ook een peterschap op te nemen, verwijzen wij u graag door naar de  website van Cunina : www.cunina.org


Bewijs aflevering pakketten vanaf december 2009


Om u als klant nog beter te kunnen dienen, hebben wij, in samenwerking met de transportfirma UPS, gekozen om een systeem van melding van ontvangst in te voeren.
Op dit moment zijn wij dan ook bezig ons adresbestand systematisch aan te vullen met emailgegevens.
Per begunstigde kunnen wij 1 emailadres in ons bestand invoeren. Telkens er een pakket bij een begunstigde firma geleverd wordt, zal er een email binnen het uur naar dat emailadres verstuurd worden.
Hierin wordt de plaats van levering, het uur van levering en de naam van diegene die afgetekend heeft voor het pakket vermeld.
Op deze manier weet u onmiddellijk dat uw pakket geleverd is en wie voor ontvangst heeft afgetekend.
Maar ook wordt u ingelicht indien u, als dealer, een pakket van bij ons rechtstreeks naar uw klant hebt laten sturen. Ook dan wordt u binnen het uur verwittigd dat de levering bij uw klant is aangekomen.
Een belangrijk voordeel van deze manier van …

lees meer


Verbouwingen bij indic in 2009

 

Terwijl het jaar op zijn einde loopt, zijn ook de verbouwingswerken bij indic in een eindfase gekomen.

In 2005 zijn we op de huidige locatie in een bestaand gebouw ingetrokken.
4 jaar later, in de loop van 2009, hebben we een grondige renovatie van onze kantoren laten starten enerzijds om de lokalen aan te passen aan de behoeften van indic en anderzijds om u, onze klant, nog beter te kunnen ontvangen en van dienst te zijn.

Uiteraard hebben we hierbij ook rekening gehouden met energiebesparende maatregelen, zodat wij als bedrijf blijven meewerken aan het behoud van onze planeet.
We verwachten de volledige afwerking van het project tegen de lente van 2010.

 


Groene energie bij indic - oktober 2009

 

In 2007 heeft indic het Kyoto-charter van Unizo ondertekend waarin we ons geëngageerd hebben in toekomstige investeringsbeslissingen rekening te houden met de milieuaspecten.

 

Dit jaar heeft indic geïnvesteerd in zonnepanelen. Deze energiebron zal jaarlijks 9800 kWh groene energie genereren wat overeenkomt met ongeveer 70 % van ons jaarlijks elektriciteitsverbruik.
Hierdoor trachten wij ons steentje bij te dragen in het behalen van de Kyoto objectieven.

Op een recente foto van het dak van ons gebouw kan u een deel van de 65 geplaatste panelen zien.


MATEXPO KORTRIJK : september 2009

 

In september waren onze technisch-commerciële mensen aanwezig op onze stand op Matexpo te Kortrijk.
Diegene die ons bezocht hebben konden aan hen de nodige uitleg over onze gekende producten vragen maar konden tevens kennis maken met de verschillende nieuwe toepassingen van ons breed gamma radiobesturingen.


Trends en perspectieven in industrieel onderhoudsbeheer - maart '09 - Antwerp Expo

In maart 2009 was indic aanwezig op de beurs Maintenance in Antwerp Expo.
In verschillende productcategorieën werden hier noviteiten gepresenteerd !

In ons uitgebreid gamma radiobesturingen Ikusi werd er speciale aandacht geschonken aan de Atex besturingen die we nu standaard kunnen leveren.
Bij de weegsystemen kunnen we u ook een nieuw product aanbieden, nl. een draadloze gewichtsuitlezing in de hand. Deze kan gecombineerd worden met vele bestaande modellen.

Indic heeft zelf ook geïnvesteerd in de vernieuwing van de overlastbeveiligingen. Vanaf mei zijn de nieuwe modellen beschikbaar, maar op Maintenance werden ze reeds in avant-première getoond. Met deze nieuwe serie, i-can genaamd, hebben we niet enkel up-to-date producten maar kunnen we u totaaloplossingen in de kraanwereld aanbieden.

 


Aandrijftechniek & factory automation : Utrecht sept/okt 2008

indic nam deel aan de industriële week te Utrecht

Vanaf dinsdag 30 september tot en met vrijdag 3 oktober 2008 nam indic deel aan de industriële week te Utrecht, meer bepaald aan de jaarbeurs :
aandrijftechniek & factory automation.


MAINTENANCE Brussel 9 - 10 april 2008


Op 9 of 10 april 2008 hebt u misschien stand 1214 van indic bezocht op MAINTENANCE  in Brussel.
Onze technisch-commerciele mensen waren daar aanwezig om u de gewenste uitleg te geven over het gebruik en de toepassingen van onze verschillende producten.
Naast het gamma radiobesturingen, waaronder de jongste telg de I-syon, kon u ook de krachtopnemers en overlastbeveiligingen bekijken, evenals onze uitgebreide reeks weegsystemen.

Maar ook op deze beurs hadden wij een nieuwe productgroep om aan u voor te stellen.
Vanaf april kunnen wij u dan ook producten uit deze groep aanbieden. De groep bestaat uit sensoren voor windmeting, uitlezingen en een geïntegreerde windmeter met als toepassingsgebieden bouwkranen, portaalkranen, ...

Zie ook bij producten de categorie windmeters, waar u hiervan al een link naar de windsnelheidsmeter kunt vinden.

» WINDSNELHEIDSSENSOR ANEMO 4403


CUNINA : initiatief 2008

 

Vorig jaar zijn wij met de traditie gestart om in de kerst- en nieuwjaarsperiode extra financiële aandacht te besteden aan mensen die op één of andere manier afhankelijk zijn van anderen.
Dit jaar hebben wij ervoor gekozen, om via de organisatie Cunina,  drie jonge mensen te steunen bij het vervolledigen van hun opleiding : Derniela in Port-au-Prince (Haïti) en Aldian en John Francis in Cebu (Filippijnen).
Op deze manier geven wij hen meer toekomstperspectieven en de kans op een goede plaats in het arbeidscircuit.

Op de website van Cunina, die actief is in België en Nederland, kan u meer vernemen over de werking en de peterschappen die deze organisatie verzorgt : www.cunina.org

 


Indic nam deel aan de vakbeurs Solids te Rotterdam

 

Op 21 en 22 november 2007 vond in de Ahoy in Rotterdam opnieuw de enige gespecialiseerde bulk- en stortgoederenvakbeurs in Nederland plaats.
Net zoals bij de vorige editie bood deze beurs een overzicht van de meest actuele oplossingen voor de verwerking, handling, transport en opslag van vaste en droge stoffen.

Voor Indic was dit gebeuren de ideale gelegenheid om in Nederland zijn nieuwste telg, de i-syon radiograaf voor te stellen.
Deze kleinere en lichtere "mini" Ikusi vult het bestaande gamma van de Ikusi radiografen, die vooral gebruikt worden voor het draadloos besturen van bovenloopkranen, bouwkranen ... , perfect aan. 
I-syon richt zich immers vooral op het draadloos bedienen van allerlei soorten industriële machines zoals transportbanden, lieren, vorkliften... 


Winnaars actie I-syon

PROFICIAT !

De vakbeurs, Matexpo, die doorging in september 2007 in Kortrijk was een overweldigend succes voor Indic. 
Tal van bezoekers hebben op onze stand kennisgemaakt met het prototype van het nieuwe Ikusi-product :  I-SYON.
Heel wat kaartjes belandden dan ook in onze "wedstrijdkubus".

Volgende bedrijven mochten ondertussen een waardebon voor de aankoop van een I-syon ontvangen :

 • Bekaert
 • Cluma Engineering
 • CVS-05
 • De Buf Hydrauliek
 • Deman
 • Echo
 • Hoisting Equipment
 • Joskin
 • Standaert
 • VHT
   


Matexpo Kortrijk : 5 - 9 september 2007

Begin volgende maand, meer bepaald op woensdag 5 september, opent Matexpo 2007 zijn deuren. Deze internationale vakbeurs is reeds aan haar 32ste editie toe en zal naar goede gewoonte de bouwprofessional een volledig overzicht bieden van wat er in de wereld beschikbaar is op het vlak van machines, technieken en materieel voor de bouwnijverheid, de wegenbouw, de industrie, recyclage en openbare werken.

Verschillende van de meer dan 350 exposanten hebben dit Europees trefpunt voor de bouwvakman afgewacht om in primeur hun nieuwste creaties voor te stellen. Ook dit jaar blijft Indic niet achter en stelt op Matexpo I-syon voor, de gloednieuwe "mini" Ikusi radiobesturing. Deze kleinere en lichtere besturing is het product van een intens ontwikkelingsproces. De I-syon is perfect inzetbaar voor het draadloos bedienen van transportbanden, lieren, graafmachines, vorkliften, bosontginnings- en landbouwmachines, ... Hiermee is I-syon de …

lees meer


Vakbeurs Maintenance : Antwerp expo en Industrial Maintenance : Ahoy Rotterdam

 


 

Maart 2007 - Juni 2007Op 28 en 29 maart 2007 was Indic vertegenwoordigd  op de vakbeurs Maintenance in Antwerpen en
op 5, 6 en 7 juni 2007 op Industrial Mainenance in Ahoy Rotterdam.
Als belangrijke speler in de wereld van kranen en hijswerktuigen mochten wij heel wat bestaande
en potentiële klanten op onze stand ontvangen.

Zij konden er uitgebreid kennis maken met de nieuwe joystickmodellen van het TM70 gamma van
de Ikusi radiobesturingen.
Net zoals de drukknopmodellen zijn deze bedieningen voorzien van de laatste nieuwigheden
op technologisch gebied : uitwisselbare sim-module, automatische frequentieselectie,
terugmelding gegevens op display zender, enz.
Zowel standaarduitvoeringen als zenderconfiguraties zijn hiervoor op maat leverbaar.


Lancering nieuwe website

Maart 2007

Ons gamma van producten en merken is de laatste tijd sterk uitgebreid.
Om dit alles overzichtelijk voor te stellen volgens productgroep maar, voor het eerst ook, volgens toepassingsmogelijkheden, hebben we de website volledig vernieuwd. vanaf maart 2007 wordt deze online geplaatst.
Uiteraard blijven wij steeds ter beschikking om u te helpen bij uw keuze of om u de nodige technische hulp te bieden bij specifieke vragen en toepassingen.
Aarzel dan ook niet om ons te contacteren.


Indic sluit 2006 af

December 2006

Het INDIC-team heeft in 2006 geopteerd om het jaar af te sluiten met een schenking aan een goed doel.Traditioneel is deze tijd voor de meeste mensen een periode van wensen en cadeaus.Spijtig genoeg is dit geluk niet voor iedereen zo vanzelfsprekend.Daarom heeft INDIC er dit jaar voor gekozen om het budget dat voorzien was voor relatiegeschenken integraal te besteden aan een sociaal doel.Onze keuze ging hierbij uit naar het Tehuis Klein-Brabant, een tehuis voor volwassen mentaal minder-validen.