FRANCAIS | ENGLISH | ZOEKEN zoeken

 

 

Met T70/3 i-Kontrol aangestuurde productielijn bij CTC Tankbouw

CTC Tankbouw, producent van industriële opslagtanks voor diverse toepassingen contacteerde ons aangaande een radiobesturing voor het aansturen van een geautomatiseerde productielijn dewelke ze in eigen beheer gebouwd hebben.

Het volledig concept is gebaseerd op een lay-out die het mogelijk maakt het productieproces eenvoudig en rechtlijnig te kunnen uitvoeren van station naar station.

Dit creëert een directe en overzichtelijke flow met een minimum aan handelingen, die enkel nodig zijn om van werkstation te veranderen. Het concept genereert snelle productietijden met als gevolg dat CTC Tankbouw korte levertermijnen kan garanderen op een procesmatige geautomatiseerde productielijn.

De geleverde radiobesturing bestaat uit …

lees meer


Joystickbediening met proportionele functies voor TURBO’S HOET

De schopopleggers van TURBO's HOET, één van de belangrijkste constructeurs in de trailerbouw, worden nu standaard uitgerust met een IKUSI-radiobesturing.
Dit type oplegger is specifiek ontworpen voor het ophalen van slachtafval.
De laadschop achteraan alsook het dakluik worden volledig radiografisch bediend met de IKUSI-radiobesturing.
Het verrijden van de schop over de ganse lengte van de oplegger, het draaien van de laadschop en het openen en sluiten van de dakluiken kunnen met de gebruiksvriendelijke paddles  gemakkelijk uitgevoerd worden.
Zowel proportionele als on/off functies werden voorzien op deze gepersonaliseerde  bediening.

De lay-out van de IKUSI-zender werd door indic samengesteld in overleg met de klant. Hierbij werden zelf ontworpen symbolen gebruikt om de specifieke bedieningsfuncties duidelijk aan te geven.

lees meer


Synchroon aansturen van 3 rolbruggen bij STRADUS AQUA

In samenwerking met KONECRANES heeft indic een project gerealiseerd voor de besturing en beveiliging van 3 rolbruggen die zowel apart als in tandem kunnen werken. Hiervoor werd de nieuwe controller i-c4c ingezet die het mogelijk maakt gewichtsmeting te combineren met het verwerken van contacten en het draadloos communiceren tussen de rolbruggen.

In bijlage kan u het artikel lezen dat hierover verscheen in Motion Control van mei 2011.

» i-C4C

download pdf

lees meer


ATEX radiobesturing op vrachtwagen SMET JET

 


De cleaningwagen van het Oevelse bedrijf SMET JET werd uitgerust met een draadloze bediening van IKUSI.
Samen met de klant werd bekeken welke functies draadloos bediend moesten worden om zo een gepersonaliseerde zender te kunnen bouwen ‘op maat van de klant'.

De ATEX uitgevoerde zender verzekert de operator in alle omstandigheden op een veilige manier te kunnen blijven werken, ongeacht hij zich in een EX omgeving bevindt of niet.
De ontvanger, speciaal ontworpen voor de mobiele sector, garandeert door de optimale plaatsing van een externe antenne een feilloze werking, ongeacht externe factoren. Deze antenne heeft een bereik van maar liefst 150 meter in open veld.

De installatie van de radiosturing en de ombouw van de vrachtwagen werden ter plaatse bij de klant uitgevoerd door een indic -technieker.

» IKUSI TM70/1.13 ATEX

lees meer


Radiobesturing gemonteerd op tankwagen van VAN HOOL

 

 

In samenwerking met de bus- en trailerbouwer VAN HOOL te Koningshooikt werd een op maat gemaakte radiobesturing ontworpen voor een tankwagen met eindbestemming Zwitserland.

Deze IKUSI radiobesturing controleert verschillende pneumatische kleppen om de compartimenten van de tankwagen te bedienen.
De IKUSI TM70 ontvanger is speciaal ontworpen voor mobiele toepassingen en sluit perfect aan bij de vereisten van de constructeur.
In combinatie met de TM70 zender, die modulair kan opgebouwd worden, beschikt de trailerbouwer over alle mogelijkheden om een radiobesturing samen te stellen die perfect aansluit bij zijn toepassing. Hiervoor konden zij rekenen op de technische  ondersteuning van indic.

De tankwagen kan zowel manueel als radiografisch bediend worden waarbij alle veiligheden behouden blijven.

» IKUSI TM70/1.13 I

lees meer


Botenkraan met IKUSI radiobesturing via IQAN aangestuurd

In samenwerking met een lokale Nederlandse constructeur werd een botenkraan ontwikkeld die volledig bediend wordt via PLC.


De IKUSI-ontvanger ondersteunt het IQAN-protocol waardoor de PARKER-controller feilloos communiceert met de CAN-ontvanger.
Op deze manier kan de botenkraan met de grootst mogelijke precisie worden aangestuurd.

Een gepersonaliseerde zender, enkel met de functies die de klant nodig had en met de symbolen ingelaserd in de bovenplaat, werd afgeleverd voor de proportionele YCR-botenkraan, die momenteel opgesteld staat in Hong Kong.

lees meer